Nieuwbouw bij Franciscus Gasthuis

In Rotterdam wordt gebouwd aan de zorg van de toekomst. Eind 2024 is de bouw van een toekomstbestendig Operatie- en interventiecentrum, een Vrouw & Kind Centrum en een spoedplein, Spoedplein Rotterdam Noord gereed. De nieuwbouw voldoet aan de nieuwste inzichten op het gebied van technologische innovaties en OK-technieken. In het nieuwe gebouw zorgen veel daglicht, een efficiënte looproute en natuurlijk kleurgebruik ervoor dat patiënten zich op hun gemak voelen en dat het een fijne werkplek is voor artsen en medewerkers.

Duurzaamheid

Het nieuwbouwproject wordt duurzaam en energiezuinig ontworpen. Alle gebouwen van Franciscus Gasthuis worden de komende jaren aangesloten op een duurzame energiekring. Deze kring levert voldoende energie voor alle activiteiten in het ziekenhuis en heeft als belangrijk voordeel dat wij onze zorg kunnen leveren met een zo min mogelijke belasting voor het milieu.

Rol Installatiedesk

De Installatiedesk is verantwoordelijke voor de calculatie van het gehele elektrotechnische ontwerp. Daarnaast worden er calculaties voor het lucht technische deel gemaakt. De nieuwbouw heeft een omvang van 21.185 m² met een totale installatiesom van circa € 30.000.000.

Filmpje: https://www.franciscus.nl/franciscus-vernieuwt

mpressie van de nieuwbouw bij Franciscus Gast_Froukje Vleeshouwer