Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie Utrecht

Ten behoeve van het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie Utrecht verzorgt De InstallatieDesk de calculaties voor de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties.

Per jaar krijgen in Nederland 500 tot 550 kinderen kanker. Het gaat om verschillende soorten kanker en de meeste vormen van kinderkanker komen maar tussen 5 en 25 keer per jaar voor. Nu vinden onderzoek en behandeling plaats door specialisten in zeven verschillende universitaire ziekenhuizen. Ook worden de behandelingen steeds complexer. Door die versnipperde aanpak is het moeilijker om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. In het Prinses Máxima Centrum vindt de meest complexe zorg voor kinderen met kanker plaats. Dit vereist een top-ondersteuning voor de zorg met bijvoorbeeld een kinderintensive care en een kinderoperatiekamer complex.

Om te voorkomen dat deze dure voorzieningen ergens anders volledig nieuw gebouwd moeten worden, kan het Prinses Máxima Centrum het beste aansluiten bij een ziekenhuis dat deze faciliteiten al heeft. Dit is een van de redenen waarom de nieuwbouw direct naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) komt. Ook heeft dit kinderziekenhuis allerlei verschillende specialisten in dienst die de zorg in het Prinses Máxima Centrum kunnen ondersteunen, zoals kindercardiologen, kinderneurologen etcetera.

Naar verwachting wordt het Prinses Máxima Centrum in 2017 geopend.

De omvang van het ziekenhuis betreft ca. 40.000m2 BVO en de bouwkosten worden geraamd op ca. 80 miljoen euro.

Architect: LIAG architecten en bouwadviseurs

Installatieadvies: Royal Haskoning DHV

Fotoimpressie: LIAG architecten

1525-151106-ren-pmc-liag-01-hoofdfoto